İkinci Yüzyılda Kadın Etkisi!


İçerik Kategorileri
C-LEVEL DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF DİĞER GİRİŞİMCİLİK

Son Yazıları
Topluma Katkının Anahtarı: Kadına Yatırım Yapmak
DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  GİRİŞİMCİLİK  C-LEVEL 
Eşit Ücret Mücadelesi: Kadın-Erkek Ücret Eşitsizliği ve Değişimin Önemi
DİĞER  DERNEK / FEDERASYON / BİRLİK / VAKIF  GİRİŞİMCİLİK 
2024, 22 Ocak

2024 yılında artık Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının içindeyiz. Geride bıraktığımız 100 yılda birçok şey başardık, bazı alanlarda ise hedeflerimizi gerçekleştiremedik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk akla ve bilime dayalı inkılaplarıyla laik, demokratik, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamış, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş, müreffeh bir Türkiye vizyonunu ortaya koydu ve bu vizyonu gerçekleştirmeye giden yolu açtı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında, Cumhuriyet'in harcındaki değerlere sahip çıkarak bu yolda daha da hızlı bir şekilde ilerlemek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. 

KAGİDER 2002'den bu yana ülkemizde kadın girişimciliğinin yaygınlaşması, kadın istihdamının artması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının her alanda güçlendirilmesi için çalışıyor. Bugün kadın girişimciliği %11-12 seviyelerine ulaşmış ve toplumsal cinsiyet eşitliğini kurumsal kültürlerinin merkezine koyan şirketlerin ve kamu kuruluşlarının sayısının artmış olmasında paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmaların katkısının bulunduğunu bilmenin mutluluğu içindeyiz. Ama toplumsal cinsiyet eşitliğinde ülke olarak geldiğimiz nokta yeterli değil. Kadınların potansiyelinden, enerji ve dinamizmden tam olarak yararlanamadığımız sürece ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması mümkün değildir. 

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet'in kurucuları bu gerçeği biliyor ve kadınların yapabilecekleri katkılara inanıyorlardı. Genç Cumhuriyet bu inançla kadınların üzerindeki zincirleri kırarak toplumsal cinsiyet eşitliğine giden yolu açtı. Bu ülkenin kadınları yüz yıldır yasal haklarını hayata geçirmek için mücadelesini sürdürüyor. İkinci yüzyılda bu mücadeleyi daha da yükseltmek zorundayız. 

2023 ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı ve ağır bir deprem felaketi yaşadığımız zor bir yıl oldu. Bu zorluklar hâlâ aşılmış değil. Ancak bu toprakların insanları tüm engelleri aşacak güce sahiptir. Yeter ki nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların enerjisini, aklını, bilgi birikimini devreye sokalım; onların potansiyellerini toplumsal kalkınma sürecine kanalize edelim. Biz KAGİDER olarak kadınların Türkiye'yi güzel bir geleceğe taşıyacak güçte olduklarına inanıyoruz.

KAGİDER her zaman olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır. Kadın girişimciliğinin yaygınlaşması ve her alanda tam eşitlik kararlılığıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu doğrultuda ilham vererek, cesaret vererek, destek vererek Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında daha çok kadının sesini ve gücünü dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.

Çok fazla parametre ile savaşıyor her günümüzü zor koşullar altında birbiri ardına yeniden kurguluyor ve gündemlere karşı direnç hassasiyeti çok kırılgan bir coğrafyada yaşıyoruz. 2024'te her güne yeniden başlayacak bir heyecanla bir döngü başlatalım derim. Ülkemizin, çalıştığımız şirketlerimizin, mesai verdiğimiz derneklerin, vakıfların, kulüplerin, canımızdan çok sevdiğimiz çekirdek ailemizin ve yakın çevremizin tutunmak üzere aradığı dal 2024'ün yeşerecek olduğu ağacında değil bizim bünyemizde olduğunu bilelim. Ülkemizin daha müreffeh, daha adil, daha üretken, kadın erkek eşitliğinde daha dengeli,  toplum içi daha yapıcı, koruyucu ve kapsayıcı bir ortama evrilmesi süreci için katkı sağlayacak mesailer verelim.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine, akıl ve bilime sımsıkı sarılarak yolumuza devam edeceğiz. Hep birlikte güzel bir geleceğe ilerleyeceğimize inanıyoruz. 

Gelin, İkinci Yüzyılda kadın etkisinin ilham veren iyileştirici gücünü birlikte yayalım.

 

 

 

*Dijital Network Alkaş (“DNA”), blog yazarı tarafından DNA'da paylaşılan içeriklerin doğruluğundan, geçerliliğinden, güncelliğinden ve telif hakları konusundaki iddialardan sorumlu değildir. Tüm hukuki ve cezai sorumluluk blog yazarına aittir.  

Paylaş 329